Желько Хубач

Роден през 1967 г. в гр. Тузла, израснал в Зеница и Лесковац, където завършва гимназия и музикална школа. като инженер и абсолвент на Природо-математическия факултет (катедра "Физика") през 1992 г. кандидатства във Факултета по драматични изкуства в Белградския университет, където се дипломира през 1996 г. в катедра "Драматургия".
Пиесите му са играни на сцените на професионални театри в Сърбия (Белград, Нови сад, Ниш, Крушевац, Шабац, Ужице, Лесковац, Зренянин, Кикинда), България (Пловдив, Кърджали, Видин), Босна и Херцеговина (Зеница) и Хърватия (Загреб). Получавал е награди за драматургичен текст от Фестивала "Дни на комедията", Фестивала на професионалните театри в Сърбия "Йоаким Вуич", Фестивал "Първа постановка", Срещите на професионалните куклени театри в Сърбия и Фестивала на малките форми. Двукратен лауреат на наградата "Бранислав Нушич", присъждана от Съюза на драматурзите в Сърбия. Негови пиеси са преведени на английски, немски и български език. Автор на много телевизионни предавания и сценарист на два телевизионни сериала.
Работил е като драматург в Сръбския народен театър в Нови сад и главен редактор на театралното списание "Театрон" в Музея на театралното изкуство в Сърбия.
В момента работи в Народния театър в Белград и живее в Земун.