Prolećni festivali

PREDSTAVE RAĐENE PO DRAMAMA ŽELJKA HUBAČA TOKOM PROLEĆA NA TRI FESTIVALA U SRBIJI I REGIONU

Predstava "Lepotica i zver" Pozorišta lutaka iz Niša, koja je rađena po tekstu Željka Hubača, a u režiji Zorana Lozančića, 20. aprila je izvedena u takmičarskom programu 11. Festivala pozorišta za decu "Pozorište zvezdarište", u konkurenciji predstava iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stručni žiri koji je radio u sastavu Vladimir Grubanov, Goran Jevtić i Miodrag Dinulović dodelio je ansamblu ove predstave Nagradu za animaciju, scenografu Stefanki Kjuvlijevoj Nagradu za kreaciju lutaka i Zoranu Lozančiću Nagradu za režiju.   

 

 

Lepotica i zver1

 

Predstava "Otmica i vaznesenje Julijane K" koje je rađena u Šabačkom pozorištu, po tekstu i u režiji Željka Hubača, odigrana je 25. aprila u takmičarskom programu jubilarnog 30. Festivala "Nušićevi dani". Nagradu za najboljeg glumca dobio je Bogoljub Mitić, za ulogu Avrama. 

Ista predstava izvedena je 15. maja u glavnom programu 12. Festivala BiH drame, koji se održava u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Pre početka predstave, u foajeu Pozorišta održana je promocija knjige drama Željka Hubača "Bizarno", a na promociji je, pored autora, govorio i dr Nedžad Fejzić.

 

rij 018