Premijera komada "Bizarno" na Sceni "Raša Plaović" u NP Beograd

PREMIJERA ISPRAĆENA GROMOGLASNIM APLAUZOM 

U Narodnom pozorištu u Beogradu, na Sceni "Raša Plaović" 12. oktobra premijerno je izveden komad "Bizarno" Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić. Komad je urađen u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem u kojem je, takođe, sa velikim uspehom pretpremijerno izveden 1. oktobra. Posle nešto više od sat i 40 minuta nadahnute igre, beogradska publika nagradila je gromoglasnim aplauzom glumačku ekipu u kojoj su bili Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva). Ovaj crnohumorni komad, koji ima trodelnu strukturu, u okviru koje glumci igraju po tri lika, je priča o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju.
Kroz tri priče koje se događaju istovremeno jednoga dana u nekom soliteru iz komšiluka prepoznajemo ono što se dešava svakoga dana u mnogim soliterima ovoga grada. Prva priča događa se na krovu, druga u jednom od stanova višespratnice, a treća u kafiću u suterenu. Kroz ispreplitane sudbine i bizarne slučajnosti od krova do temelja obesmišljeni su životi svih likova, njihove sudbine, ali i smrti. Soliter postaje metafora hijerarhije i strukture kriminalizovanog i traumatizovanog društva, koja do apsurda izoštrava uzroke i posledice koje nas svakodnevno dovode do ivice simsa.
U predstavi se na bizarno duhovit način prelamaju jezivi zločini, smrt, nasilje, ubistva i samoubistva, traume, zavisnosti, seksualno zlostavljanje i ekploatacija žena, destrukcija i samodestrukcija, istorijsko i geografsko nasleđe i predodređenje, kroz kataklizmično osećanje beznađa u svakodnevnom životu i odnosima.
U saradničkoj ekipi su Spasoje Ž. Milovanović (dramaturg), Ljiljana Mrkić Popović (lektor), Darko Nedeljković (scenograf), Marina Medenica (kostimograf), Srđan Marković (kompozitor), Jasmina Urošević (organizator), Sandra Žugić (inspicijent), Danica Stevanović (sufler) i Dimitrije Kokanov (asistent dramaturga).

Više fotografija možete pogledati OVDE 

Bizarno na Facebook-u

Bizarno na oficijelnoj internet prezentaciji Narodnog pozorišta u Beogradu

Vidi trejler