Aktivnosti u 2021. godini

Nakon završetka emitovanja TV serije "Kamiondžije", po scenariju Gordana Mihića, u adaptaciji Željka Hubača, tokom 2021. godine emitovana su dva ciklusa serije "Radio Mileva" za koju su scenario pisali Zorica Cvjetić, Marjana Čulić Vićentijević i Željko Hubač.

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, krajem sezone započete su probe komada "Berlinski zid" po tekstu i u režiji Željka Hubača. Premijera je, zbog epidemije korona virusa, odložena za početak marta 2022.

Na Lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta "Toša  Jovanović" u Zrenjaninu, 15. novembra 2021. godine premijerno je izvedena predstava "Dečak i mesec" za koju je tekst napisao Željko Hubač, po motivima poeme Branka Ćopića "Mjesec i njegova baka", u režiji Vjere Vidov.

U Pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" u Zaječaru, 9 decembra prvi put pred publikom, na zatvaranju Pozorišnog festivala za decu "ZajeČAR", izvedena je predstava "Lepotica i zver" po tekstu i u režiji Željka Hubača. Ova predstava je tokom jeseni imala zatvorenu premijeru (zbog epidemije korona virusa), a učestovala je na revijalnom Festivalu FESTIĆ, kao i na Festivalu "Mali Joakim" profesionalnih pozorišta Srbije, gde je osvojila Nagradu za najbolju masku Stručnog žirija i Nagradu za najbolju predstavu po oceni publike.

Pozorište Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara objavilo je knjigu drama za decu Željka Hubača. U knjizi su objavljeni komadi: "Mala sirena", "Razmaženi princ", "Carevo novo odelo u zemlji čuda", "Lepotica i zver" i "Uspavana lepotica". Recenzent knjige je pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević.

Željko Hubač je tokom jula učestvovao u radu Žirija za Nagradu Grada teatra Budva, zajedno sa teatrološkinjom Jelenom Lužinom i teatrologom Dževadom Karahasanom. Žiri je odlučio da je ovogodišnji laureat Nagrade reditelj Boris Liješević.

Tokom 2021. godine predstava "Bliži nebu" autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju ansambla Pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara, uvrštena je u selekciju Festivala "Joakim Vujić" koji je održan u oktobru, u Leskovcu.

Takođe, monodrama "Čučuk Stana - Srpkinja i Grkinja", autora i reditelja Željka Hubača, uvrštena je u selekciju Festivala monodrame i pantomime, koji je ove godine održan u junu, u Zemunu.